по дата на конкурса
Детски конкурс за поезия „Дунав и Русе в сърцето ми“

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ организира детски конкурс за поезия „Дунав и Русе в сърцето ми“ по повод Деня на река Дунав на 29 юни 2021 г. В конкурса могат да участват деца на възраст до 14 години. Всеки участник може да представи авторско стихотворение до 10:00 ч. на 25.06.2021 г. Наградите ще бъдат предметни. За участие в конкурса е необходимо да изпратите на имейл адрес m.ganchovska@bgports.bg: едно стихотворение, написано на кирилица, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12; име, фамилия и години на участника; сканирано или сниманоСъгласие за обработване на лични данни (моля, кликнете тук), попълнено и подписано от родител/настойник на участника. Имейлите трябва да съдържат заглавие (относно) Конкурс за поезия „Дунав и Русе в сърцето ми“. Всеки участник се съгласява да предостави на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ правата за публикация на авторовите творби на Фейсбук страницата на ДППИ Bulgarian Ports InfrastructureCo ДП “Пристанищна инфраструктура”. Наградите ще бъдат връчени на 29 юни 2021 г. (вторник) в 11:00 ч. пред сградата на РИС център – Русе, гр. Русе, ул. „Пристанищна“ №20 А. За повече информация: Мариела Ганчовска, ръководител отдел „Връзки с обществеността и протокол“, тел.: 0878 101 527.

 • Дата на затваряне: 25 юни 2021
 • Как да участваме: стихотворение
 • Ограничение за участие: деца на възраст до 14 години
 • Източник: http://www.bgports.bg/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
ОНЛАЙН ДЕТСКИ КОНКУРС БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ „ЗДРАВЕЙ,ЗДРАВЕ` 2021“

Мили деца, ние, организаторите на Националния фестивал “Здравей,Здраве“ в Стара Загора и Народно читалище "Родина-1860" искаме да разберем как ти ще се погрижиш за твоето здраве през лятната ваканция. Ще ни бъде много интересно, ако ни изпратиш на тази тема твоя рисунка, стихче, снимка или клипче с твоя песничка или друго на нашия имейл: zdraveizdrave.sz@gmail.com от 1 до 30 септември 2021. Напиши ни и трите си имена, възраст и телефон за обратна връзка. Ако това те затруднява, помоли някой да ти помогне – мама, татко, кака, батко, баба, дядо или твоята любима учителка, за да получим твоята творба навреме. Фестивалът „Здравей, Здраве“ ще се проведе отново на открито на 9 и 10 октомври 2021г. в Античен форум "Августа Траяна" Стара Загора и тогава ще обявим резултатите от конкурса. Очаквайте много приятни награди-изненади !

 • Дата на затваряне: 01 септември 2021
 • Как да участваме: рисунка, стихче, снимка или клипче с твоя песничка
 • Ограничение за участие: деца
 • Източник: https://www.facebook.com/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на:
Приоритет на конкурса 
КОНКУРСИ "МОЯТ ЛЮБИМ СПОРТЕН МИГ" И "ПО СТЪПКИТЕ НА МОЯ ЛЮБИМ СПОРТИСТ"

Асоциация "Докосни дъгата" обявява конкурси на тема "Моят любим спортен миг" и "По стъпките на моя любим спортист", в които могат да се включат ученици, студенти, младежи и млади спортисти. Това е шанс за младите хора от цялата страна да споделят своите вълнуващи, вдъхновяващи, мотивиращи и трогателни истории на спортна тематика! В конкурсите могат да се включат млади хора от 15 до 29-годишна възраст, като авторите на най-добрите текстове ще бъдат специално наградени. За всички участници ще бъдат осигурени грамоти, а най-високо оценените ще донесат на шестима от тях и професионален степер - отлично средство за тренировка в домашни условия. Текстовете ще бъдат споделяни във фейсбук страницата на проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“, а жури от изтъкнати спортисти и спортни журналисти ще ги оценява. В състава на журито са Детелин Далаклиев (световен шампион по бокс), Елица Янкова (олимпийска бронзова медалистка по борба), Ивайло Иванов (вицеевропейски шампион по джудо и спортист номер 1 на България за 2020 година), Ангел Домусчиев (ТопСпорт), Пламен Славов (Блиц Спорт) и Стефан Ралчев (Букмейкър Рейтинги). ↘Условия: Желаещите да участват в конкурса "По стъпките на моя любим спортист" трябва да изпратят свои снимки, както и кратки разкази, посветени на любимия им спортен герой, чрез които да опишат как той е послужил за пример за избора им на спорт. Всички, които искат да се включат в конкурса "Моят любим спортен миг" трябва да споделят за спортния момент, който ги е докоснал най-силно и въздействащо, оставяйки трайна емоция и следа в съзнанието им. Няма значение дали сте изживяли на живо любимия си спортен миг или сте го гледали като зрител пред екрана – важното е този момент да се е превърнал в ярък спомен. Няма ограничения за дължина на текстовете, форматът и интерпретацията на темите са напълно свободни. Текстовете може да са придружени от снимки и видео Един автор може да участва и в двата конкурса с два различни текста. Текстовете, придружени с информация за участника (адрес, телефон, е-mail, трите имена), може да изпращате на e-mail: dokosnidugata@gmail.com или на фейсбук страницата на проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“. Очакваме с интерес вашите текстове, снимки и видеа! Крайният срок за участие е 30 юни, a победителите ще бъдат обявени през юли.

 • Дата на затваряне: 30 юни 2021
 • Как да участваме: снимки, както и кратки разкази
 • Ограничение за участие: млади хора от 15 до 29-годишна възраст
 • Източник: https://www.facebook.com/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
Ученически конкурс „Вкусът на Добруджа“

Кой може да участва? Искаме да разберем от всяко дете, от 1ви до 12ти клас, живеещо в района на Добруджа, кои са любимите вкусове, които помни от своите роднини – баба, дядо, мама, татко, чичо, леля… Защо го правим? Основната идея на “Силистра 2030” като организация, е да работи за района ни и да го превърне в привлекателно място за младите, инвеститорите и настоящите му жители. Идеята на конкурса “Вкусът на Добруджа” е да стимулира деца и ученици да потърсят информация от своите близки, да си спомнят и представят по свой начин любими вкусове и традиции в приготвянето на храна, като по този начин заздравим връзката за предаване на традиции през поколенията. Конкурсът ще е част от тридневен фестивал “Вкусът на Добруджа”, който предстои през есента на 2021 г. Всички участници в конкурса, които представят “вкусът” ще бъдат включени в онлайн издание, събиращо различните рецепти и истории, и ще бъде достъпно на официалния сайт на фестивала. Как може да участвате? Не обичаме да поставяме хората и нещата в рамки. Затова ви даваме широк избор на изразните средства, с които може да изразите идеята си. Може да ни я представите чрез: – рисунка – есе – видео – снимка Използвайте изразни средства, чрез които вярвате, че най-лесно и убедително може да представите вкусовете на родната земя. Основните изисквания към творбите са: Всички творби трябва да се фокусират върху Вкусът на Добруджа – ястията, които според автора определят нашия край. В творбите си, авторите могат да разкажат историите към ястията, защо са избрали именно това ястие, от кого го знаят и с какво го свързват. Есетата да са с дължина не повече от 2 страници формат А4 Видеата да са с дължина не повече от 3 минути Рисунките и снимките, ако участвате с такива, трябва да са придружени с кратък текст, който да включва информация за ястието, което е представено с творбата, рецепта, и защо според автора това е Вкусът на Добруджа Къде да изпратите творбите си за участие в конкурса? Творбите трябва да бъдат придружени със следната информация за автора: Трите имена Телефон за връзка Имейл за връзка Години/Клас Училище Творбите, с които ще участвате, се изпращат по електронен път на silistra2030@gmail.com като в предмета/subject на имейла напишете “Участие в Конкурса Вкусът на Добруджа”. До кога може да участвате? Вашето творчество очакваме до 5 септември 2021г. Каква е наградата? От сега бихме искали да ви кажем, че всеки един от вас е победител. Всички творби, ще бъдат включени в електронната медия на организация “Силистра 2030” и ще бъдат достъпни за посетителите на фестивала “Вкусът на Добруджа” За 10-те най-интересно представени рецепти, ще има специална награда, която ще обявим в началото на месец септември. Кога ще бъде обявен победителят? Победителите ще бъде обявени на 9ти септември.

 • Дата на затваряне: 05 септември 2021
 • Как да участваме: Рисунка, есе, видео, снимка
 • Ограничение за участие: дете, от 1ви до 12ти клас, живеещо в района на Добруджа
 • Източник: https://silistra2030.com/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: Добруджа
Приоритет на конкурса 
Национален конкурс „Моето ДЗИ” – 2021 за рисунка, компютърна рисунка и видеоклип Тема на конкурса „Не си сам на пътя“

РЕГЛАМЕНТ ЧАСТ 1. ОРГАНИЗАТОР НА КОНКУРСА 1.1 Конкурсът „Моето ДЗИ“ – 2021г. за рисунка, компютърна рисунка и видеоклип https://mydzi.bg; „Не си сам на пътя“ се организира, от „ДЗИ – Общо застраховане“ ЕАД („ДЗИ“), ЕИК 121718407, cъc ceдaлищe и aдpec нa yпpaвлeниe: гp. Coфия, бул. „Витоша“ № 89Б, притежаващо разрешения за извършване на застрахователна дейност № 3/13.05.1998 г. и № 77/15.04.1999 г., в партньорството с “НЮ МОМЕНТ НЮ АЙДИАС КОМПАНИ” ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София, ул. Балша № 3, бл. 8, ет. 5, ЕИК по БУЛСТАТ 130158434 , ИН по ДДС BG130158434, представлявано от г-н Ненад Лозович, управител, наричани съвместно „Организатор“ по-долу. ЧАСТ 2. ПЕРИОД НА УЧАСТИЕ 2.1 Периодът на участие в Конкурса е посочен на официалния уебсайт на адрес https://mydzi.bg - 15.05.2021 г. до 31.08.2021 г. ЧАСТ 3. ТЕРИТОРИЯ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА 3.1 Конкурсът се организира и провежда от Организатора в Интернет пространството на територията на Република България. ЧАСТ 4. ПРАВО НА УЧАСТИЕ 4.1. Националният конкурс „Моето ДЗИ“ -2021 на тема „Не си сам на пътя“ е за деца на възраст от 6 до 14 години; В него имат право да участват деца на служители на “ДЗИ - Общо застраховане“ ЕАД, “ДЗИ – Животозастраховане” ЕАД, както и деца на служители на други дружества на KBC Group в България. Участието в конкурса е възможно след заявяване на желание на сайта https://mydzi.bg; и след изразяване на съгласие за обработка на лични данни от родител или настойник на участника. С попълването на същата се удостоверява съгласие снимки на детето и/или неговата рисунка/компютърна рисунка, видеоклип, презентация и неговите имена да бъдат използвани от Организатора в интернет, видео и печатни материали свързани с Конкурса. Ако творбата бъде отличена и получи награда в конкурса „Моето ДЗИ“, организаторите имат право да качат творбата на страницата https://mydzi.bg; и да я съхраняват като архив на миналите издания на конкурса, както и да използват творбата за благотворителна продажба. Организаторът или оторизирани от него лица могат да се свързват на предоставен от участниците телефон за контакт във връзка с организационни въпроси. ЧАСТ 5. МЕХАНИЗЪМ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА 5.1. Конкурсът на тема “Не си сам на пътя“ се провежда в следните три категории: 5.1.1 Рисунка/колаж; 5.1.2 Компютърна рисунка/мултимедийна презентация; 5.1.3 Видеоклип/влог. ЧАСТ 7. УВЕДОМЯВАНЕ и ПОЛУЧАВАНЕ НА НАГРАДИТЕ 7.1. Журито обявява участниците с най-добрите творби на 20 септември 2021 г. на сайта на ДЗИ – https://mydzi.bg; 7.2. В срок от 5 работни дни, считано от датата на обявяване на печелившия участник Организаторът се свързва с него на телефонния номер или email, които той е посочил за контакт. 7.3. Наградата се получава по куриер за сметка на Организатора на посочения от печелившия Участник - точен адрес за доставка. 7.4. Съгласно чл. 13 ал. 1, т. 21 и чл. 38, ал. 14 на Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), в сила от 01.01.2019 г., предметни печалби с незначителна стойност от игри на случайността със стойност над 100,00 лева са облагаем доход за физическото лице, което ги получава. В тази връзка Организаторът за своя сметка и от името на физическото лице внася дължимия данък върху облагаемия доход.

 • Дата на затваряне: 31 август 2021
 • Как да участваме: рисунка, компютърна рисунка и видеоклип
 • Ограничение за участие: деца на възраст от 6 до 14 години
 • Източник: https://www.mydzi.bg/
 • Общ награден фонд: Графичен таблет, камера, бои
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
КОНКУРС „МАЛКИТЕ ГОЛЕМИ ТАЛАНТИ НА ТРЯВНА“

За втора поредна година Община Трявна обявява конкурс „Малките големи таланти на Трявна“, посветен на 456 години от първото документално споменаване на Трявна и Празникa на град Трявна 2021 г. Ще бъдат отличени деца-таланти от Трявна в 4 възрастови групи и няколко категории: песен/музикално изпълнение, рецитал, рисунка, авторска творба (стихотворение, разказ, приказка, есе, написани специално за конкурса). РЕГЛАМЕНТ: I. Конкурсът е индивидуален. Груповите творби и изпълнения няма да бъдат допуснати до класиране. II. Категории и възрастови групи: За деца от предучилищна възраст: Песен/Музикално изпълнение Рецитиране на стихотворение Рисунка на тема „Аз рисувам Трявна“ За ученици: Възрастова група I-IV кл. Песен/Музикално изпълнение Рецитиране на стихотворение Рисунка на тема „Аз рисувам Трявна“ Възрастова група V-VII кл. Песен/Музикално изпълнение Авторско произведение – стихотворение, разказ, приказка или есе за Трявна Рисунка на тема „Аз рисувам Трявна“ Възрастова група VIII-XII кл. Песен/Музикално изпълнение Авторско произведение – стихотворение, разказ, приказка или есе за Трявна Рисунка на тема „Аз рисувам Трявна“ III. Изисквания за изпращане на творбите: Рисунките се приемат в Община Трявна лично или по пощата на адрес: гр. Трявна, ул. „Ангел Кънчев“ №21, стая 102, за конкурса: „Малките големи таланти“. Всяка рисунка трябва да бъде придружена с информация за участника, изписана на гърба: три имена, години, клас, име на учебното заведение (детска градина или училище), телефон за връзка (на негов родител/настойник/попечител); Всички рисунки от конкурса ще участват в изложба в музей „Старото школо“. Видеозаписите с изпълнение на песен/музикално изпълнение или стихотворение;авторските стихотворения, разкази, приказки и есета се приемат на електронен адрес: talant.tryavna@gmail.com. В текста на писмото трябва да се добави информация за участника: три имена, години, клас, име на учебното заведение (детска градина или училище), телефон за връзка (на негов родител/настойник/попечител). Видеозаписите трябва да бъдат придружени с попълнена и подписана Декларация за информирано съгласие от родител/настойник/попечител за участие в конкурса „Малките големи таланти на Трявна“ и за обработване на личните данни на дете, с която дава своето съгласие клиповете на съответното дете да бъдат споделени в УouТube канала на Община Трявна, официалния сайт на Община Трявна, фейсбук страниците „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“, както и на информационното табло пред Туристически информационен център. IV. Краен срок за получаване на творбите: 16:00 ч. на 14 юни 2021 г. За повече информация и контакти: e-mail: tryavna@tryavna.bg тел. +359888119270

 • Дата на затваряне: 14 юни 2021
 • Как да участваме: Песен, музикално изпълнение, рецитиране на схитворение, рисунка
 • Ограничение за участие: деца и ученици до 12 клас
 • Източник: https://tryavna.bg/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: Трявна
Приоритет на конкурса 
Конкурс за есе "ТИ си бъдещето на Европа"

Ти си европейски студент или аспирант, който има страст към определянето на бъдещето на ЕС? Искаш ли да спечелиш възможността да станеш стажант в Групата на ЕНП? Тогава това е правилното място за ТЕБ: Добре дошли в първия конкурс за есе на Групата на ЕНП! Ние, от ЕНП, търсим следващото поколение политически стратези, за да ги поканим да се борят с проблем, който ги засяга пряко, особено в контекста на Covid-19: Младежката безработица. Искаме да чуем товето мнение, както и какви решения предлагаш на въпроса, зададен от Манфред Вебер – председател на Групата на ЕНП, по време на конференцията #JobsJobsJobs през март: “Ако сегашното поколение е най-образованото досега, но пък най-големият проблем е безработицата, тогава какво е сбъркано? И какво очаквате от ЕС, за да се осигури добро бъдеще на по-младото поколение?” За да кандидатстваш, трябва: Да напишеш есето (което трябва да бъде на английски език и да е от максимум 2000 думи) Да го качиш на сайта на мястото по-долу Да го изпратиш

 • Дата на затваряне: 14 юни 2021
 • Как да участваме: Есе
 • Ограничение за участие: Максималнатa възрастова граница e 16 години
 • Източник: https://epp4europe.eu/
 • Общ награден фонд: Носителят на 1-ва награда ще спечели пътуване за двама, за да посети Групата на ЕНП в Европейския парламент в Брюксел, Белгия
 • Брой на победителите: 3
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
Конкурс за снимка – „Снимка на Европа“

Правила за участие: Участниците трябва да бъдат граждани на страна членка на Европейския съюз Няма ограничение на възрастта Снимките участници трябва да следват най-общо артистичната тема „Снимка на Европа“ Снимките участници не трябва да проповядват насилие, расизъм или дискриминация Да не съдържат рекламни послания на трети страни Снимките участници са изключителна интелектуална собственост на участника Снимките не трябва вече да са участвали във фотографски конкурс Участващите снимки трябва да бъдат изпратени в рамките на срока Приемат се цветни или черно-бели снимки Всеки участник може да участва с най-много три снимки Правила за изпращане на снимките: Участието в конкурса е безплатно и е ограничено до едно участие на човек. Приемат се само файлове JPEG. Награди: Ще връчим медали и печатни сертификати за 1-во, 2-ро и 3-то място. Носителят на 1-ва награда ще спечели пътуване за двама, за да посети Групата на ЕНП в Европейския парламент в Брюксел, Белгия (след края на пандемията от COVID-19). Победителите на 2-ро и 3-то място ще получат сувенирни значки от ЕНП за своето участие по пощата. Победителите ще бъдат обявени на 25 юни 2021 г., петък, в 13.00 ч. българско време и ще бъдат уведомени по имейл. Оценяване: Участващите снимки ще бъдат оценени според тяхното цялостно визуално въздействие, визуално послание и креативност. Моля обърнете внимание, че този превод е само са сведение, а официалните правила и условия за участие са на английски език (натиснете тук, за да ги прочетете).

 • Дата на затваряне: 14 юни 2021
 • Как да участваме: Снимка
 • Ограничение за участие: Няма ограничение на възрастта
 • Източник: https://epp4europe.eu/
 • Общ награден фонд: Носителят на 1-ва награда ще спечели пътуване за двама, за да посети Групата на ЕНП в Европейския парламент в Брюксел, Белгия
 • Брой на победителите: 3
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
Конкурс за рисунка – „Представете си бъдещето на ЕС“

Условия за участие: Участниците трябва да са граждани на държава членка на Европейския съюз. Максималнатa възрастова граница e 16 години към 31/12/2021 Материалите трябва да следват една от четирите широко очертани теми за бъдещето на Европа Материалите не могат да съдържат насилие; да подстрекават към расизъм или да насърчават дискриминационно поведение Материалите не трябва да съдържат препоръки от трети страни, свързани с реклама Материалите трябва да са изключителна интелектуална собственост на участника Материалите не трябва вече да са печелили конкурс за живопис / комикс Материалите трябва да бъдат доставени в рамките на оказания срок Материалите се приемат цветни или черно-бели Могат да се приемат само дигитални материали, изпратени през формата за кандидатстване на сайта Всеки участник може да въведе максимум по две произведения на изкуството Правила относно кандидатурите: Участието в състезанието е безплатно и ограничено до максимум 2 участия на човек, по 1 във всяка категория. Ще се приемат само JPEG, PNG, PDF файлове. Награди: Ще връчим медали и печатни сертификати за 1-во, 2-ро и 3-то място. Носителят на 1-ва награда ще спечели пътуване за двама, за да посети Групата на ЕНП в Европейския парламент в Брюксел, Белгия (след края на пандемията от COVID-19). Победителите на 2-ро и 3-то място ще получат сувенирни значки от ЕНП за своето участие по пощата. Победителите ще бъдат обявени на 25 юни 2021 г., петък, в 13.00 ч. българско време и ще бъдат уведомени по имейл. Оценяване: Допустимите кандидатури ще бъдат оценявани, по отделни категории, в зависимост от цялостната им визия и въздействие, художествена техника, дизайн и проявено творчество. Моля обърнете внимание, че този превод е само са сведение, а официалните правила и условия за участие са на английски език (натиснете тук, за да ги прочетете).

 • Дата на затваряне: 14 юни 2021
 • Как да участваме: Рисунка
 • Ограничение за участие: Максималнатa възрастова граница e 16 години
 • Източник: https://epp4europe.eu/
 • Общ награден фонд: Носителят на 1-ва награда ще спечели пътуване за двама, за да посети Групата на ЕНП в Европейския парламент в Брюксел, Белгия
 • Брой на победителите: 3
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
Фотоконкурс "Градът край реката"

Р Е Г Л А М Е Н Т на фотоконкурс "Градът край реката" I. Организатор Фотоконкурсът е посветен на Седмицата на река Дунав /28 юни - 5 юли/ и се провежда по инициатива на Ученически парламент, Силистра, с подкрепата на Община Силистра и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. II. Цел Целта е младите хора да уловят във фотографски кадър интересни мигове, места за отдих, знакови пространства - училищни дворове, класни стаи, културни сгради и обекти, красива природа, знакови елементи от градската среда. III. Условия за участие • Право на участие имат ученици и младежи на възраст от 14 до 18 години; • Всеки участник представя до 3 броя авторски снимки, придружени от Декларация за предоставяне на право за ползване, формат JPEG с максимален размер на снимката до 10 МB; • Фотографиите да са придружени с кратко заглавие, информация за мястото на което е направена снимката, име и фамилия на участника, години, адрес, телефонен номер (за обратна връзка); • Фотографиите да са направени през 2021година, да не са използвани в други конкурси; да не са допълнително художествено обработвани; • Снимките да бъдат оригинални, без тяхното заснемане да излага на риск здравето и живота на техния автор и/или други участници в т.ч. животни и растения. IV. Начин за участие във фотоконкурса Краен срок за участие: 30 юни 2021 г.

 • Дата на затваряне: 30 юни 2021
 • Как да участваме: Снимка
 • Ограничение за участие: ученици и младежи на възраст от 14 до 18 години
 • Източник: https://www.silistra.bg/
 • Общ награден фонд: 250.00 лв.
 • Брой на победителите: 4
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на:
Приоритет на конкурса 
"Моята Декларация на Шуман"

В рамките на проект „НОВА Декларация на Шуман - разговор на поколенията за НОВА Европа (nEU dec)“ по програма „Европа за гражданите“ Фондация „Съвременна плевенска медия“ обявява КОНКУРС ЗА РИСУНКА за ученици, студенти и младежи на тема „Моята Декларация на Шуман“ Допустими участници: ученици от 5 до 12 клас Конкурсът за рисунка ще се проведе в две възрастови групи: - първа възрастова група: от 5 до 8 клас; - втора възрастова група: от 9 до 12 клас. Изисквания: За рисунките: - Размер А4 (210х297 мм) или А3 (297х420 мм) - за предпочитане Техника и материали - без ограничения, може да се ползват молив, пастели, туш, бои. Да не са паспартирани Рисунките можете да донесете на място в стая 218 на Областна администрация Плевен или да изпратите по куриер или чрез Български пощи на адрес: Плевен 5800, ул. Стоян Михайловски“ 107. Рисунките трябва да бъдат подписани (на гърба!) с трите имена на автора, с посочени населено място и възраст, за ученици - училището и класа, или център/кръжок/клуб и имената на ръководителя, за студенти - висшето училище, специалност, курс, родно място. НАСОКИ С информация за миналото, през анализ на настоящето да генерираме идеи за бъдещето - това е главната цел на проект „НОВА декларация на Шуман - разговор на поколенията за НОВА Европа“. Днес е по-важно от всякога европейските граждани и особено младите хора да знаят на какви принципи е изграден Европейският съюз, какво прави и как работи за тях. За 70 години Европа стигна много далеч. Днес на преден план излизат нови приоритети - борбата срещу изменението на климата, икономика, която да работи за хората, дигитална трансформация на ЕС, преодоляване на евроскептицизма и популизма. Декларацията на Шуман постави в центъра обединеното производство на въглища и стомана, защото те се ползваха за създаване на оръжия. 70 години по-късно въглищата отново са масата на преговори, но вече като опасност за климата и за здравето на хората. Според последното проучване на Евробарометър, за първи път изменението на климата оглавява списъка с първостепенни въпроси. Всеки трети респондент (32%) иска ЕП да определи борбата срещу изменението на климата като свой най-голям приоритет. Конкурсът за есе и рисунка, посветени на Декларацията на Шуман и 70 години от произнасянето й, са завръщане при „корените“, шанс за осъзнаване на това, колко сме свързани помежду си, независимо в коя европейска държава живеем днес, че солидарността и движението в една обща посока ни дават сила и перспектива.

 • Дата на затваряне: 31 юли 2021
 • Как да участваме: Рисунка
 • Ограничение за участие: За ученици от 5 до 12 клас, разделени в две възрастови групи: - първа възрастова група: от 5 до 8 клас; - втора възрастова група: от 9 до 12 клас
 • Източник: https://cpmfound-bg.org
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите: 6 +
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
МОЯТА ДЕКЛАРАЦИЯ НА ШУМАН

В рамките на проект „НОВА Декларация на Шуман - разговор на поколенията за НОВА Европа (nEU dec)“ по програма „Европа за гражданите“ Фондация „Съвременна плевенска медия“ обявява конкурс за ученици, студенти и младежи на тема „Моята Декларация на Шуман“ Допустими участници: ученици от 5 до 12 клас, студенти и младежи на възраст до 29 години. Конкурсът ще се проведе в две категории: • За рисунка - за ученици от 5 до 12 клас, разделени в две възрастови групи: - първа възрастова група: от 5 до 8 клас; - втора възрастова група: от 9 до 12 клас. • За есе - за ученици, студенти и младежи, разделени в две възрастови групи: - първа възрастова група: от 14 до 18 години; - втора възрастова група: от 19 до 29 години. Изисквания: За рисунките: - Размер А4 (210х297 мм) или А3 (297х420 мм) - за предпочитане Техника и материали - без ограничения, може да се ползват молив, пастели, туш, бои. Да не са паспартирани За есетата: - ясно формулирана авторска теза в съответствие с избраната тема; - целенасочена и задълбочена аргументация; - структурираност на изложението; - стилова и езикова грамотност; - обем до 3 600 знака (2 стандартни машинописни страници), двустранно подравнени, шрифт Times New Roman, 12 пункта. Обем, по-голям от посочения, не дава предимство. С пълния текст на Декларацията на Шуман можете да се запознаете на адрес: https://www.robert-schuman.eu/en/declaration-of-9-may-1950/bg Класираните на първите 3 места в съответните категории и възрастови групи ще получат награди - ваучери за книги от книжарници „Сиела“. Kласираните на първо място есета ще бъдат публикувани в интернет страницата на фондация „Съвременна плевенска медия“: https://cpmfound-bg.org/ и в сайта на проекта. Чрез есетата на участници от четири държави членки в конкурса ще съберем размислите на десетки млади личности - мнения на “хората на бъдещето”, които утре ще работят в и за ЕС. Най-силните послания в тях ще бъдат обединени в заключителния документ по проекта, който ще бъде предоставен на националните представителства на Европейския парламент и на Европейската комисия и на членовете на ЕП. НАСОКИ С информация за миналото, през анализ на настоящето да генерираме идеи за бъдещето - това е главната цел на проект „НОВА декларация на Шуман - разговор на поколенията за НОВА Европа“. Днес е по-важно от всякога европейските граждани и особено младите хора да знаят на какви принципи е изграден Европейският съюз, какво прави и как работи за тях. За 70 години Европа стигна много далеч. Днес на преден план излизат нови приоритети - борбата срещу изменението на климата, икономика, която да работи за хората, дигитална трансформация на ЕС, преодоляване на евроскептицизма и популизма. Декларацията на Шуман постави в центъра обединеното производство на въглища и стомана, защото те се ползваха за създаване на оръжия. 70 години по-късно въглищата отново са масата на преговори, но вече като опасност за климата и за здравето на хората. Според последното проучване на Евробарометър, за първи път изменението на климата оглавява списъка с първостепенни въпроси. Всеки трети респондент (32%) иска ЕП да определи борбата срещу изменението на климата като свой най-голям приоритет. Конкурсът за есе и рисунка, посветени на Декларацията на Шуман и 70 години от произнасянето й, са завръщане при „корените“, шанс за осъзнаване на това, колко сме свързани помежду си, независимо в коя европейска държава живеем днес, че солидарността и движението в една обща посока ни дават сила и перспектива.

 • Дата на затваряне: 31 юли 2021
 • Как да участваме: С есе, в обем до 3 600 знака
 • Ограничение за участие: За ученици, студенти и младежи, разделени в две възрастови групи: - първа възрастова група: от 14 до 18 години; - втора възрастова група: от 19 до 29 години.
 • Източник: https://cpmfound-bg.org
 • Общ награден фонд: Ваучери за книги
 • Брой на победителите: 12 +
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
Ученически конкурс за рисунка, графика или макет, посветен на празника на град Ямбол „ИДА ОТ ДРЕВНОСТТА, ОТИВАМ В БЪДЕЩЕТО“

I. Тема и обект: Ямбол е Нашият град. Мястото, което всички ние искаме да бъде все по-красиво и приятно за живеене, работа, забавления. Заедно можем да пазим и помним миналото на древния ни град. Заедно сме днес Тук. Заедно можем да създадем бъдещето му. Всичко е в наши ръце за да се гордеем още повече с Ямбол и градът да се гордее с Нас. Нека преоткрием и разкажем за чудесата му. Сгради, паметници, паркове и градини, малки скрити кътчета красота. Всичко което харесваме и обичаме. Нека погледнем и в бъдещето, да помечтаем, за да си поставим нови цели. Наследили сме този град от предците си, нека дадем и нашият принос. Да нарисуваме миналото, настоящето и бъдещето! Ние Сме Ямбол! ІI. Цел на конкурса: 1. Да покаже красотата и забележителностите на родния град. 2. Да популяризира архитектурните паметници на град Ямбол. 3. Да подпомогне изявите на детското изобразително и пластично творчество в града. 4. Да поощри ангажираността на младежите с подобряването на градската среда. ІІI. Категории: 1. Рисунка - за ученици от V-и до VII-и клас. 2. Рисунка - за ученици от VIII-и до XII-и клас. 3. Компютърно генерирани изображения, колажи, визуализации. 4. Макети и модели. ІV. Награди: 1. Награди за Първо, Второ и Трето място за всяка от Категориите. 2. Грамоти за участниците. V. Условия за участие: 1. Право на участие имат всички ученици от V-и до XII-и клас от Ямбол и областта. 2. Всеки автор може да участва с не повече от три (3) творби във всички Категории. VI. Изисквания към творбите: 1. Рисунки от Категория 1 и 2: - основа: кадастрон формат - 35х50 см; - техника на изпълнение - без ограничения. 2. Компютърно генерирани изображения, колажи, визуализации от Категория 3: - формат на файловете: векторни изoбражения - PDF - A3 (42x29.7 см), растерни изображения - JPG, PNG, TIF - 4950x3500 pix, 300dpi; - творбите се изпращат на e-mail: pgsg_ymb@abv.bg до 16:00 ч. на 15.06.2021 г.; - електронното писмо трябва да съдържа информация за Автора и Творбата: име, презиме, фамилия, възраст (клас), адрес, телефон и e-mail, име на училището, наименование на Творбата и допълнителна информация за нея, по желание на Автора. 3. Макети и модели от Категория 4: - размери: не повече от 50х50х50 см; - материали и техника - без ограничения. При предаване на творбите от Категории 1, 2 и 4, участникът попълва Формуляр за участие съдържащ информация за Автора и Творбата: име, презиме, фамилия, възраст (клас), адрес, телефон и e-mail, име на училището, наименование на Творбата и допълнителна информация за използваните материали и техники. VII. Срокове: 1. Срок за предаване на творбите: до 16:00 ч. на 15.06.2021 г. 2. Място за предаване на творбите: ГСАГД „Кольо Фичето" гр. Ямбол, ул.Битоля 35; pgsg_ymb@abv.bg

 • Дата на затваряне: 15 юни 2021
 • Как да участваме: рисунка, графика или макет
 • Ограничение за участие: ученици от 5 до 12 клас
 • Източник: https://www.facebook.com/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: Ямбол и областта
Приоритет на конкурса 
Детски литературен конкурс "Загорие разказва"

Издателство СТЕЛАПРО и Народно читалище ФАР, Бургас, приемат творби за първото издание на Регионалния детски конкурс за авторска приказка „Загорие разказва” Конкурсът е на тема “Самодивите разказват” и в него могат да участват деца в две възрастови категории: 7-10 години и 11-14 години. Всеки ученик може да участва с еднаприказка, като след текста на приказката задължително изпише своите лични данни (трите имена, дата на раждане, град, точен адрес, училище и телефон за връзка). ВАЖНО: конкурсът е регионален, за Югоизточна България и включва училищата в Бургас и областта, Ямбол и областта, Сливен и областта. НАГРАДИ (за двете възрастови групи): Първа награда– издаване на книжка с приказката. Втора награда– издаване на аудио книжка с приказката. Трета награда– издаване на електронна книжка с приказката. Поощрения – детски книги с приказки, издадени от ИК СТЕЛАПРО Награждаването на победителите и представянето на сборника с творбите им ще се състои през месец ноември 2021 г. Приказки ще се приемат до 24.00 ч. на 1 октомври 2021 г. на e-mail: publishing@mail.bg, като в графата „Относно“ задължително трябва се изпише възрастовата група, в която участва авторът (7-10 години или 11-14 години). Телефон за информация: 0877 88 00 91 – Таня Димова, редактор в ИК “СтелаПро” ( bookstore-sp.com) МОЯТА СТЕЛАПРО КНИГАНаграждаването ще се извърши на 8 ноември, празник на Архангел Михаил.

 • Дата на затваряне: 01 октомври 2021
 • Как да участваме: Приказка
 • Ограничение за участие: деца от 7 до 14 години
 • Източник: https://bookstore-sp.com/
 • Общ награден фонд: Издаване на книжка с приказка
 • Брой на победителите: 3
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
ДВАНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА СТИХОВЕ „МОЕТО СИНЬО ЛЯТО”- 2021

Фондация „АСТИКА“ обявява единадесети национален конкурс за стихове „Моето синьо лято“ 2021 УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В конкурса могат да участват младежи и възрастни от цялaта страната, като участниците ще бъдат разделени в две възрастови категории: – младежи от 14 до 29 години. – възрастни 30+ години. Всеки може да участва в конкурса най-много с до две НЕПУБЛИКУВАНИ авторски произведения, всяко с дължина не повече от една страница. Стиховете трябва да са с тематика за морето и ваканционните мигове. Най-добрите стихове ще бъдат отличени с грамоти, а победителите в двете категории със статуетка и почетна грамота. Конкурсните творби ще бъдат селектирани от пет членно независимо национално жури. По време на конкурса националното жури ще определи и авторските творби, които ще бъдат публикувани в годишния алманах на фондация „Астика” – „Моето синьо лято” – 2021. Допълнителни условия: – Участниците в конкурса се задължават да не публикуват своите стихове в други медии, печатни и електронни издания до приключване на конкурса – 15.09.2021 г. С участието в конкурса всеки участник, автор на стихове предоставя правото на фондация „Астика”, като организатор на конкурса, да публикува без условно конкурсните творби, както и да ги включи за публикация в годишния печатен алманах „Моето синьо лято”, издание 2021. Конкурсът „Моето синьо лято“ 2021 се реализира с подкрепата на Община Бургас. Начало на конкурса 24.05.2021г. Краен срок за изпращане на творбите: 15.09.2021г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени най-късно до 10.10.2021 г. на интернет страница: www.astika.eu. УСПЕХ!

 • Дата на затваряне: 15 септември 2021
 • Как да участваме: НЕПУБЛИКУВАНИ авторски произведения, всяко с дължина не повече от една страница
 • Ограничение за участие: младежи от 14 до 29 години, възрастни 30+ години
 • Източник: http://astika.eu/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
<-  1 2 3 4 5  ->