по дата на конкурса
Фотоконкурс "Моите приятели и аз през фотообектива"

Възможност децата да изразят себе си по позитивен и креативен начин предоставя Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Пазарджик, като обявява фотоконкурс по повод Международния ден на приятелството – 9 юни*. Конкурсът „Моите приятели и аз” е част от инициативата „Търсим винаги доброто”, която ще продължи до края на годината. Очакваме децата да покажат в снимки своето виждане за приятелството. Да изразят разбирателството, обичта, подкрепата, доверието, силата, които ни дава приятелството. Истинските приятели са нашето отражение. Можем да разчитаме на тях в трудните моменти, радваме се с тях на щастливите ни мигове. Регламент на конкурса: Право на участие имат всички деца до 18 години. Снимките да отговарят на темата на конкурса, да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат придружени от кратък текст, описващ идеята и посланието, както и имената, възрастта на детето и от кое населено място е. Участникът в конкурса гарантира, че снимката е авторска. Участникът в конкурса предоставя на МКБППМН – Община Пазарджик правата за публикация на творбата, която изпраща. МКБППМН – Община Пазарджик си запазва правото да не допуска до участие в конкурса снимки, които нямат необходимите технически и сюжетни качества, не отговарят на темата на конкурса или влизат в противоречие с общоприетите морални норми. Снимките очакваме на email: mkbppmn_pz@abv.bg до 30.06.2021 г. На 01.07.2021 г. подадените фотографии ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на МКБППМН. Гласуването чрез харесвания продължава до 07.07.2021 г. Трите снимки с най-много харесвания ще бъдат отличени с награди, а всички участници – с грамоти. Резултатите ще бъдат обявени на 09.07.2021 г.

 • Дата на затваряне: 30 юни 2021
 • Как да участваме: Фотография
 • Ограничение за участие: всички деца до 18 години
 • Източник: https://www.pazardzhik.bg/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
Конкурс на тема ,, Българска роза"

Здравейте, любители на изкуството! ???? . . В този пост ще ви споделим правилата , които трябва да спазвате ако искате да заявите участие в конкурса на тема ,, Българска роза" ???????? 1. Вашата пълна с български традиции и дух творба трябва да бъде изпратена на: ✓ имейл - dailyart703@gmail.com ✓ лично съобщение във Facebook ✓ лично съобщение в Instagram /daily_artofficial/ ✓ лично съобщение в страницата Daily Art Online Art Shop ✓ нашата група, където може да бъде качена като пост DAILY ART ONLINE ART SHOP 2. Информацията към изпратената от вас картина,трябва да съдържа: ✓ двете ви имена ✓ град ✓ име на картината ✓ използваните от вас материали ✓ размери на платното или листа,картона и т.н. ⚠️⚠️ В този конкурс може да се участва само с една картина, която трябва да бъде по зададената от нас тема,а именно ,, Българска роза"! 3. В този конкурс победителите ще бъдат двама: ✓ Първа възрастова група ,, Маслодайна роза" участници навършили 18 годишна възраст ✓ Втора възрастова група ,, Казанлъшка роза" - под 18 годишна възраст. ✓ няма възрастови ограничения 4. Наградите ще бъдат предоставени от от нашия Арт магазин - Daily Art Online Art Shop и магазин за козметика на натурална българска роза Магазин за козметика,сувенири и подаръци Ева център за красота 5. В този конкурс не се допускат обидни коментари и злоба , този който използва такъв вид злобни коментари ще бъде дисквалифициран. СРОКЪТ ЗА ИЗПРАЩАНЕ е 27.06.2021г.

 • Дата на затваряне: 27 юни 2021
 • Как да участваме: Рисунка
 • Ограничение за участие: няма възрастови ограничения
 • Източник: https://www.facebook.com/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите: 2
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
КОНКУРС ЗА РИСУНКА „ЕВРОПА ПОДКРЕПЯ РУСЕ“

Областният информационен център – Русе организира конкурс за рисунка под мотото „Европа подкрепя Русе“. Целта е да се покаже как европейските средства помагат:  крайбрежието на Русе да стане по-красиво и модерно,  река Дунав да стане по-безопасна за корабоплаване чрез кораба- драга „Янтра“  нуждаещите се да имат по-хубави и удобни жилища  децата и учениците да учат в по-хубави детски градини и училища  историческите забележителности на Русе да се ремонтират, за да бъдат по-привлекателни за туристите – Пантеон на възрожденците, църквите „Свети Георги“ и „Света Петка“  да се развият риболовни и туристически маршрути по река Дунав в българо-румънския участък  за обновяване на розариума в Парка на младежта  за по-чист въздух и удобен транспорт чрез закупуване на електрически автобуси и нови тролеи Право на участие в конкурса имат деца от 6 до 16 години (навършени) от Русе. Всеки участник може да участва само с една рисунка. Изисквания: 1. Рисунката трябва е върху картон с формат А3 /30 на 40 см/ 2. Тя трябва да е цветна. Могат да се използват цветни моливи, флумастри, акварелни или акрилни бои. 3. Рисунката да пресъздава как градът ни е станал по-добро място за живот на децата, младежите и възрастните хора, благодарение на европейските средства. В помощ на въображението на младите художници Областният информационен център – Русе прилага снимки на някои места и обекти, които са преобразени с помощта на Европейския съюз през последните години. На гърба на всяка рисунка трябва да има информация за нейния автор: име, фамилия, години, клас, име на училището, телефон за връзка, електронна поща Участниците в конкурса могат да предават творбите си до 17,30 часа на 8 юли 2021 г. вкл., в офиса на Областен информационен център – Русе, който се намира на адрес гр. Русе, пл.“Свобода“ 4 /Доходно здание/. Получените след този срок рисунки, няма да участват в класирането.

 • Дата на затваряне: 08 юли 2021
 • Как да участваме: Рисунка
 • Ограничение за участие: деца от 6 до 16 години (навършени) от Русе
 • Източник: https://www.facebook.com/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: Русе
Приоритет на конкурса 
V НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "Красива природа, красива наука" Лято 2021

Конкурсът е за : 1. Най-добра снимка или видео на природен обект или природно явление и неготово най-точно научно описание. 2. Най-красив хербарий. 3. Богата сбирка от насекоми. 4. Пространствена композиция от камъчета и миди. Напревления 1. Красиви облаци, мълнии и оптични атмосферни явления. 2. Красиви камъчета и миди. 3.Красиви цветя в планини и поля. Красиви хербарии 4. Красиви представители на животинския свят. Красиви сбирки от насекоми. Конкурсът се провежда в три възрастови групи: 1. Деца от детските градини заедно с техните родители 2. Ученици от 1 - 6 клас 3. Ученици от 7 - 12 клас Срок за изпращане на материалите: до 15.10. 2021 г. Повече информация: https://sciencelandco.weebly.com/

 • Дата на затваряне: 15 октомври 2021
 • Как да участваме: снимки, видео, сбирки от растения или насекоми. Да открием обекти и явления, които са интересни и красиви и да ги споделим Едновременно с това да научим повече за тяхната природа, особености и законите, на които се подчиняват.
 • Ограничение за участие: деца и ученици до 12 клас
 • Източник: https://sciencelandco.weebly.com/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
52-ри Международен конкурс Pentel ICAE

Международният конкурс и изложба за детско изкуство (The International Children’s Art Exhibition- ICAE) е основан през 1970 г. в Осака, Япония и е спонсориран от Pentel. Основната цел на конкурсът е да изследва живото въображение на децата. Конкурсът ICAE дава на децата на възраст от 3 до 15 години възможност да покажат своето творчество чрез рисунки и колажи. Pentel вярва, че изкуството обхваща всички области на развитието и насърчава креативността у децата. Помага да се развие интелигентността и личността на детето и му дава възможност да изрази себе си. В конкурса всяка година участват десетки хиляди рисунки на деца от цял ​​свят. Известният съдийски състав в Токио включва представители на Biiku Bunka Kyokai (Фондацията за художествено образование в Япония), преподаватели по изкуства и учители от участващите страни. Произведенията на изкуството се оценяват въз основа на оригиналност, ясно изразено съдържание и културен израз. Всяка година Международната изложба за детско изкуство започва турне в Япония. В изложбата са представени печеливши творби от всички държави Информация за 52-ри Международен конкурс Pentel ICAE: 1. Конкурсът е отворен за всички деца на възраст от 3 до 15 години. 2. Приемаме приложения с непубликувани графични произведения с размери до 54см х 38см. 3. Конкурсът няма определена тема. 4. Един формуляр за вписване (ФОРМА № 1) от формуляра за участие трябва да бъде попълнен и прикрепен към долния десен ъгъл на гърба на всяка подадена рисунка. 5. Към всеки подаден пакет от рисунки трябва да има приложен списък на всички рисунки (ФОРМА № 2), който включва номера на вписване, заглавие на рисунката и името и пола на всеки участник. 6. Всички рисунки от едно училище/школа трябва да бъдат изпратени като един пакет. Индивидуални рисунки, отговарящи на правилата по-горе, също могат да се изпращат и да участват в конкурса. 7. Всяко дете може да участва само с една рисунка. 8. Приемат се само рисунки, отговарящи на горните правила. 9. Представените рисунки ще станат собственост на спонсорите и няма да бъдат върнати. 10. Тази година Pentel ще подари художествени материали (цветни моливи и пастели) на всеки участник в конкурса. След изтичане на крайния срок за подаване на рисунките, от централата на Pentel ще получим информация за участниците от България. Те ще могат да получат наградата си на място във всеки офис на OK Office или с доставка по куриер за тяхна сметка. За повече информация за получаване на подаръците, моля свържете се с нас чрез лично съобщение на Facebook страницта ни- Pentel Bulgaria или в Instagram на @pentel_bulgaria.„Крайна дата за подаване : 20 Октомври, 2021г. Адрес за изпращане на рисунките: PENTEL GmbH Lademannbogen 143, 22339 Hamburg Germany Tel. 040-538-0910 Взимане на решение: Януари 2022г. Обявяване на резултати: май 2022г. Веднага след получаване на резултатите, те ще бъдат публикувани на сайта на Pentel, както и на страниците ни във Facebook и Instagram.

 • Дата на затваряне: 20 октомври 2021
 • Как да участваме: рисунка
 • Ограничение за участие: деца на възраст от 3 до 15 години
 • Източник: https://pentel.bg/
 • Общ награден фонд: сертификат на Японски, както и медал- брозов сребърен или златен
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
Конкурс "Младежи с екомисия"

Регламент на конкурс „Младежи с екомисия“ ТЕМА И ЦЕЛ НА КОНКУРСА Земята е нашият дом, изпълнен с безценни богатства. Със своята дейност обаче хората нарушават естествения баланс в природата и така възникват многобройни екологични проблеми. Необходима е промяна! Сега, повече от всякога, светът се нуждае от млади, мислещи хора, които да допринесат за трансформацията към по-зелено и устойчиво бъдеще чрез креативни и иновативни идеи и практични решения. Ние, екипът на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и локомотивния завод на Русе „Експрес Сервиз“, вярваме, че част от тези младежи живеят и учат в Русе и могат да изпълняват екомисии. Поради това, скъпи деца, ви предоставяме възможност да се включите в конкурса „Младежи с екомисия“.​ Идеята на конкурса е да провокира мисленето ви в посока опазване на околната среда, да ви стимулира да насочите вниманието си върху реални и практични решения, които биха могли да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем. Да имаш цел и да искаш да я постигнеш в името на най-значимата кауза – опазването на околната среда, се оказва двигателят на промяната – онази сила, която води младите по един труден, но осмислен път. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В конкурса могат да участват ученици от 7 до 12 клас от Община Русе. Участниците трябва да предложат своята иновативна идея, свързана с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще. Младежите могат да изберат дали да участват в екип (от двама до петима участници) или индивидуално. И при двата формата за участие, учениците трябва да представят свое оригинално проектно предложение по посочената тема, което имат желание да реализират на практика. Всеки екип/индивидуален участник трябва да изготви 3-минутно видео, което включва: кратко представяне на екипа/себе си, и проекта; кратко описание на проблема, който проектът цели да разреши; описание на очакваните резултати; описание на прякото и непряко въздействие върху околната среда и обществото. Всеки екип/участник трябва да изготви и кратко предложение за разработване на своята идея под формата на проект. Проектното предложение трябва да съдържа име на проекта, имена на участниците/ка в екипа, план за изпълнение, ясни цели, общо финансово планиране (как ще бъдат разпределени средствата, за какво ще бъде похарчен наградният фонд), план за устойчивост на проекта (как проектът ще продължи да се развива и след предоставеното финансиране). Екипите/участниците могат да изберат различни подходи към поставената задача (например научни експерименти, бизнес разработки, социални проекти и други). Ще се радваме да видим всякакви предложения. РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ Регистрацията за участие и изпращането на проектите става на адрес rusefreespiritcity@gmail.com Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на материала, който е изпратил за участие в конкурса. СРОК Конкурсът стартира на 5 юни 2021 г. – Световен ден на околната среда Крайният срок за изпращането на докладите и видеата е 30 октомври 2021 г. НАГРАДИ Ще бъдат присъдени съответно първа, втора и трета награда.: 1 място –по 150 лв. на участник 2 място – по 100 лв. на участник 3 място – по 50 лв. на участник

 • Дата на затваряне: 30 октомври 2021
 • Как да участваме: иновативна идея, свързана с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще
 • Ограничение за участие: ученици от 7 до 12 клас от Община Русе
 • Източник: http://free-spirit-city.eu/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: Община Русе
Приоритет на конкурса 
Конкурс за детска рисунка "Палитра" тема за месец юни "Синьо лято"

Народно читалище "Рил1898" гр. Долна баня. Конкурс за детска рисунка "Палитра" Тема за месец юни:"Синьо лято" Рисунките си изпращайте до 30 юни 2021 г.

 • Дата на затваряне: 30 юни 2021
 • Как да участваме: Рисунка
 • Ограничение за участие:
 • Източник: www.facebook.com
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА - „ДИВИ БОЖУРИ 2021”

Скъпи приятели, нека и тази година през пролетта заедно да продължим традицията на конкурса „Диви божури”. Целта ни е да дадем своя принос за запазване и популяризиране на изчезващия вид – теснолист божур - дал името на града , в който живеем. Ценим интереса и отношението ви към конкурса и предварително благодарим за участието. РЕГЛАМЕНТ: - Размер на рисунката – за школи и арт центрове – 35/50 см.; - Размер на рисунката – за училища – А4; - Възрастови групи: до 7 години 7-10 години 10- 14 години; - Техника и материали – по избор; - На гърба на всяка рисунка трябва да има етикет с:  Трите имена на участника, възраст, школа, училище, ръководител, точен адрес и телефон за връзка; - Срок и адрес за получаване:  до 25 юни 2021г., на адрес: гр. Божурище, бул. „Европа”, Народно читалище „Христо Ботев 1934”, За конкурса „Диви божури 2021”; - Телефон за връзка и информация: 0896 874 694 – Димитра Йонкова – Детско творческо ателие.

 • Дата на затваряне: 25 юни 2021
 • Как да участваме: Рисунка
 • Ограничение за участие: деца до 14 години
 • Източник: https://www.facebook.com/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
Конкурсът за детска рисунка

1.Конкурсът за детска рисунка („Конкурсът“) е организирана от „СЕМЕЛА МАГАЗИНИ” ЕООД („Организатор”), ЕИК 148128669, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, Западна промишлена зона. ЧАСТ 4. ТЕРИТОРИЯ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА 4. Конкурса се провежда и администрира в обектите на Организатора на територията на Република България, както следва: Обект Магазин Балчик Дунав 48 Магазин Пазарджик Магазин Шумен Магазин с. Граф Игнатиево Магазин Ст. Загора Магазин Варна Радост Магазин София, Люлин Магазин Варна, Ат. Москов Ведомствена лавка- гр. Балчик Ведомствена лавка- гр. Велико Търново ЧАСТ 5. УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСА 5. В Конкурса може да участва всяко дете, ненавършило 18г., с местоживеене в Република България, чрез свой родител или законен представител. ЧАСТ 6. ПРАВО НА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА 6. В Конкурса има право да участват лицата по чл.5, които: А. В срок от 01.06.21 го 30.06.21г. са предоставили в един от изброените магазини рисунка на продукт с марка Sweet +Plus.Задължително условие за приемане на рисунка за участие е изобразеното лого на марката Sweet + Plus.

 • Дата на затваряне: 30 юни 2021
 • Как да участваме: Рисунка
 • Ограничение за участие: дете, ненавършило 18г.
 • Източник: http://ziv.bg/
 • Общ награден фонд: Млечен шоколад „ChocoPark“, Вафла „FAFLA RAINBOW“ с глазура и бонбони- Аутлет
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: администрира в обектите на Организатора на територията на Република България
Приоритет на конкурса 
НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ЯНА ЯЗОВА” ЛОМ’2021 ПЕТНАДЕСЕТО ИЗДАНИЕ

Тази година петнадесетото издание на литературния конкурс „Яна Язова” ще премине под знака на 165 години читалище и театър в Лом. Официалното честване на годишнината ще е през септември 2021 г., а през октомври ще бъдат обявени отличените творци в литературния конкурс. В него могат да участват автори на възраст от 14 до 35 години от цялата страна. За трета поредна година в конкурса е включен и раздел „Поезия”. Условието на организаторите от библиотеката при Народно читалище „Постоянство 1856” е да се изпращат до три разказа или стихотворения в три екземпляра, които не са награждавани в други конкурси. Разказите трябва да са до пет машинописни страници, а стихотворенията - до една. В рамките на литературния конкурс е обявен и конкурс за есе на тема "Моят роден град Лом”. В него могат да се включат ученици от община Лом на възраст до 18 години. Ще бъдат присъдени три парични награди и в двата раздела. За първото място са предвидени 200 лв., за второто 150 лв., а за третото място - 100 лв. При есетата наградите съответно са 100 лв. за първото място, 50 лв. за второто и 30 лв. за третото място. Освен това ще бъде връчена и една специална награда на участник от Лом в категория „Разказ”. До 30 септември т.г. читалищната библиотека ще приема творбите на авторите, а резултатите ще бъдат обявени на 22 октомври 2021 г. на сайта на Община Лом. Творбите се изпращат в плик на адрес: гр.Лом, п.к. 3600, ул. Славянска № 1, Йорданка Тушанска – главен библиотекар в НЧ „Постоянство 1856"- Лом. За въпроси, свързани с конкурса, можете да пишете на имейл адрес: biblioteka_lom@abv.bg или да се обадите на тел: 0971/66472.

 • Дата на затваряне: 30 септември 2021
 • Как да участваме: Разказ, стихотворение, есе
 • Ограничение за участие: автори на възраст от 14 до 35 години
 • Източник: https://www.lom.bg/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
Конкурс на тема „Градът на бъдещето“

Университетска агенция на Франкофонията и Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ (катедра „Романистика“ при Филологически факултет) ОБЯВЯВАТ Конкурс на тема „Градът на бъдещето“ В конкурса могат да участват български ученици и студенти, изучаващи френски език в България, както и ученици с майчин език български, изучаващи френски език в чужбина. Конкурсът включва шест отделни категории: - разказ - стихотворение - есе - рисунка - арт фотография - комикс Всички творби, най-много 2 за категория, трябва да са авторски, написани на френски език. Рисунките и фотографиите да имат заглавие на френски език. Произведенията трябва да отговарят на темата на конкурса и да не са публикувани до момента с отстъпени авторски права. Един и същ участник може да се състезава в повече от една категория. Максимален обем: разказ – до 2000 думи стихотворение – до 1800 знака есе – до 900 думи рисунка – до 5 MB, jpeg или png фотография – до 5 MB, jpeg или png комикс – до 4 страници (А3 или А4) Конкурсът е явен. Участникът изпраща заедно с творбата си следната информация: трите имена, клас (курс), име на обучаващото заведение и град. Допуска се и участие в съавторство (работа в екип). Участниците, класирани на първите три места, получават грамота, публикуване в сборника с отличени творби и предметни награди. Участниците, чиито творби са номинирани, получават сертификат за участие и публикуване. Краен срок за изпращане на творбите: 15 септември 2021 г. Имейл : villedemain@protonmail.com

 • Дата на затваряне: 15 септември 2021
 • Как да участваме: Разказ, стихотворение, есе, рисунка, фотография, комикс
 • Ограничение за участие: български ученици и студенти, изучаващи френски език в България, както и ученици с майчин език български, изучаващи френски език в чужбина
 • Източник: https://www.uni-vt.bg/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
ДЕТСКИ КОНКУРС за есе или рисунка на тема: „Приятелството“

ДЕТСКИ КОНКУРС за есе или рисунка на тема: „Приятелството“. Деца, изпращайте своите творби на e-mail: info.vasilstoilov2020@yahoo.com през ЦЕЛИЯТ МЕСЕЦ ЮНИ! НАГРАДИ ПРЕЗ ЮЛИ ЗА АВТОРИТЕ НА ТВОРБИТЕ С НАЙ-МНОГО ЛАЙКОВЕ!

 • Дата на затваряне: 30 юни 2021
 • Как да участваме: Рисунка, есе
 • Ограничение за участие: деца
 • Източник: https://www.facebook.com/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС "ОГЪНЯТ НА ОРФЕЙ" 2021

Скъпи приятели на литературното творчество, с радост ви съобщаваме, че през 2021 година Фондация за изкуство и култура „Огънят на Орфей“ възобновява своя литературен конкурс! Това лято обявяваме неговото първо мини-издание, чиято цел е да стимулира всички пишещи млади хора и да им даде възможност да усъвършенстват своите творчески умения в областта на Словото. РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В конкурса могат да участват деца и младежи до 25 г., пишещи на български език. Изпратете две свои непубликувани творби (разкази, стихотворения или др.) с обща дължина до 10 страници - в един общ файл, озаглавен с Вашето име и фамилия. Оформление на текстовете във файла: 1. Име, презиме, фамилия 2. Възраст и дата на раждане 3. Адрес 4. Телефон 5. Имейл 6. Творба № 1 7. Творба №2 Изпращане на файла с творбите - по електронен път на e-mail: oganiatnaorfei.konkurs@abv.bg най-късно до 1 юли 2021 г. Обявяване на победителите: 15 юли 2021 г. НАГРАДИ Две пълни и две основни стипендии за участие в Творчески литературен клас в рамките на Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ в гр. Златоград от 10 до 17 август 2021 г. • Пълните стипендии включват такса за участие,нощувки и храна. • Основните стипендии покриват таксата за участие в литературния клас

 • Дата на затваряне: 01 юли 2021
 • Как да участваме: Разкази, стихотворения и дл. с обща дължина до 10 страници
 • Ограничение за участие: деца и младежи до 25 г.
 • Източник: https://www.facebook.com/
 • Общ награден фонд: Две пълни и две основни стипендии за участие в Творчески литературен клас в рамките на Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ в гр. Златоград от 10 до 17 август 2021 г.
 • Брой на победителите: 4
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
Конкурс за рисунка или художествен текст "Нарисувай своята приказка"

Община Хасково и регионална библиотека "Хр. Смирненски" обявяват конкурс за рисунка и/или художествен текст/стихотворение, приказка, разказ или есе/ и в него могат да участват деца до 14 години. Рисунките или художествените текствоне могат да бъдат на хартиен носител или в електронен вариант. Изпращайте творбите си по пощата на адрес: гр. Хасково, пл. Свобода 19, на място Детски отдел или на ел. поща: biblioteka_haskovo-detski@abv.bg. Крайният срок за предаване на творибите е 20 август.

 • Дата на затваряне: 20 август 2021
 • Как да участваме: Рисунка, стихотворение, приказка, разказ, есе
 • Ограничение за участие: деца до 14 години
 • Източник: https://library-haskovo.org/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
ОНЛАЙН ЕКОАРТ КОНКУРС ЗА РИСУНКА “ПРИКАЗНИЯТ СВЯТ НА ПРИРОДАТА - 2021”

Конкурсът е второ поредно издание, като миналата година, в него се включиха над 300 участника от България, Румъния и Република Молдова. Онлайн конкурсът „Приказният свят на природата - 2021“ е основното ЕкоАрт предизвикателство от поредицата инициативи, включени в големия проект на СНЦ „Дунавско сияние“ - ЛендАрт Творителница „Приказният свят на природата-2021“. Неговото начало е - 3 юни, а финала – 1 юли. Основната цел на конкурса е : чрез средствата на изобразителното изкуство да се провокира креативност и лична позиция към опазване на околната среда. В него могат да участват ученици от 1-ви до 12-ти клас. Класирането ще се извърши в три възрастови групи: - Ученици от 1-ви до 4-ти клас; - Ученици от 5-ти до 7 –ми клас; - Ученици от 8-ми до 12-ти клас. Няма ограничение в изполваната художествена техника. Участва се само с една рисунка, която трябва да бъде сканирана или заснета с фотоапарат/телефон и да бъде изпратена като прикачен файл във формат / JPG / на e-mail: ekg35@abv.bg или като лично съобщение на официалната фейсбук страница на Сдружение “Дунавско сияние”: https://www.facebook.com/Сдружение-Дунавско-сияние-808747772607223/. Оценяването на творбите ще бъде онлайн от специализирано тричлено жури. Допълнителни “бонус точки” ще бъдат присъждани на тези рисунки, които са съпроводени с кратък текст-мото, изразяващо личното отношение на художника към опазването на околната среда. Класираните на първите три места участници от всяка една възрастова група ще получат награди и право да участват в голямата реална изложба през месец септември. В нея ще могат да участват и следващите тридесет творби от всяка възрастова група. Всички фото-рисунки ще бъдат събрани и съхранявани в специална книга – Книгата на живота. Рисунката трябва да бъде придружена със следната информация: трите имена на участника, държава, град, училище, клас и телефон или e-mail за връзка. Начало на конкурса – 3 юни 2021 г. Краен срок за предаване на рисунките – 1 юли 2021 г./включително/. Резултатите ще бъдат обявени на 8 юли - в страницата на Сдружението.

 • Дата на затваряне: 01 юли 2021
 • Как да участваме: Рисунка
 • Ограничение за участие: ученици от 1-ви до 12-ти клас
 • Източник: https://www.facebook.com/
 • Общ награден фонд:
 • Брой на победителите:
 • Оценка на разходите: Безплатен
 • Отворен за територията на: България
Приоритет на конкурса 
1 2 3 4  ...5 ->